Εγραψαν ιστορία

By About Books - 9:30 π.μ.

Μικρή περιοδική έκθεση με επιλεγμένες αναπαραγωγές σκίτσων του ζωγράφου του έπους Αλέκου Αλεξανδράκη παρουσιάζονται έως την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στην είσοδο του Τοπικού Μουσείου στις Μηλιές. Ο ζωγράφος, δεκανέας πολυβολητής στο αλβανικό Μέτωπο, βρισκόταν στην πρώτη  γραμμή και στις ελάχιστες στιγμές ανάπαυλας κατέγραφε τις εικόνες που βίωνε μπροστά του. Οι εικόνες αυτές ζωγραφισμένες με ότι υλικό έβρισκε πρόχειρα ο καλλιτέχνης, μας μεταφέρουν την αγωνία και τη φρίκη του πολέμου.
Σκίτσα μοναδικά, μικρά χαρτάκια πολύτιμα, που διασώθηκαν και καταγράφουν τον ηρωισμό του άγνωστου στρατιώτη και των γυναικών που μοιράστηκαν μαζί του κακουχίες και απίστευτες ταλαιπωρίες για να μείνει η πατρίδα ελεύθερη.
Σκίτσα που κρατούν στη μνήμη μας αλησμόνητο το μεγαλείο του ΄40 περιλαμβάνει η συγκεκριμένη έκθεση, την οποία πρέπει όλοι να δούμε.
Σημειώνεται ότι οι αναπαραγωγές των σκίτσων προέρχονται από τον κατάλογο που εκδόθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων το Σεπτέμβριο 2008 με την ευκαιρία της έκθεσης έργων του Αλέκου Αλεξανδράκη. Η είσοδος είναι Ελεύθερη.

Πηγή:  http://www.taxydromos.gr

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια