Αστερίξ:΅Το μεγάλο "come back" του ήρωα

By About Books - 2:15 μ.μ.

Μετά από οκτώ χρόνια απουσίας ο Γαλάτης πολεμιστής Αστερίξ, συντροφιά πάντα με τον καλύτερό του φίλο, τον Οβελίξ, το φόβητρο των αγριογούρουνων και των Ρωμαίων, επιστρέφει για μια νέα περιπέτεια -αυτή τη φορά στη Σκωτία-, προκειμένου να βοηθήσει τους Πίκτες να εκδιώξουν τον κατακτητή.
Ο Αστερίξ στους Πίκτες είναι το 35ο άλμπουμ της σειράς με τις περιπέτειες του μυστακοφόρου Γαλάτη και το πρώτο που κυκλοφορεί χωρίς τη συνδρομή των Αλμπέρ Ουντερζό και Ρενέ Γκοσινί.  Μετά από πολύμηνη αναμονή, το άλμπουμ κυκλοφόρησε την Πέμπτη σε 15 χώρες και σε 23 γλώσσες, μεταξύ των οποίων στα σκωτσέζικα, στη γαελική γλώσσα και στα καταλανικά. Σε λίγους μήνες αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα.
Οι περιπέτειες του Αστερίξ έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα 352 εκατομμύρια τεύχη σε όλον τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε 111 γλώσσες και διαλέκτους. Από την Suedeutsche Zeitung μέχρι το BBC, το νέο άλμπουμ χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου.
Κατά γενική άποψη, οι διάδοχοι του Ρενέ Γκοσινί και του 86χρονου σήμερα Ουντερζό, ο σεναριογράφος Ζαν-Ιβ Φερί και ο σκιτσογράφος Ντιντιέ Κον.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια